Måndag igen. Fars dag igår innebar en del sötsaker ska erkännas, så då känns vardagsmaten som ett skönt nyttigt brejk. Här är ett riktigt gott pastasås för snabb tillagning i barnfamiljen fylld av nyttigheter.
Ingredienser (4 port)
4 port spaghetti
1 morot
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
390 g finkrossade tomater med basilika
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk balsamvinäger
1 kruka basilika
Till servering
150 g fetaost
Gör så här
Sätt på en kastrull med vatten till pastan. Skala morot, lök och vitlök. Riv moroten grovt och hacka löken. Riv vitlöken fint. Fräs allt i oljan i en stor gryta. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen utom basilikan, låt sjuda ca 10 minuter.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Hacka basilikan och blanda i precis innan servering.
Till servering: Smula fetaosten. Servera pastan med såsen och toppa med fetaost.
En kommentar på “Vegetarisk pastarätt med basilika”