Supergod knäckig äppelpaj

knackig-appelpaj.jpg

Med helgen på ingång kanske tips på supergott helgfika är på sin plats? Jag älskar efterrättspajer och äpplen är en klar favorit. Vad sägs om smarrig knäckig äppelpaj med vaniljsås? Här är ett recept jag hittat och testat från Lindas bakskola. Trevlig helg!

Ingredienser
150 g smör, smält
3 dl havregryn
½ tsk bakpulver
1 ¾ dl strösocker
1 nypa salt
2 ½ dl vetemjöl
½ dl ljus sirap

Fyllning
ca 3 äpplen
1–2 msk strösocker
1 tsk kanel

Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop smör, havregryn, bakpulver, strösocker, sirap och mjöl till en smulig deg i en bunke. Skala och skiva äpplena tunt. Lägg dem i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Strö över socker och kanel. Smula degen över äpplena.

Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min eller tills pajen är gyllenbrun. Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljsås.

Lämna en kommentar