Köttfärsgratäng med mozzarella

pasta-kottfars

Känner mig lite wild ‘n crazy som tänker slänga in ett helt vanligt hederligt matlådetips mitt bland julrecepten som dominerar just nu. Enkel köttfärsgratäng med recept från Linas matkasse. Jättegod med mozzarella istället för vanlig ost på toppen.

Ingredienser
4 port pasta (gärna radiatoripasta)
1 gul lök
500 gr nötfärs
olja till stekning
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
1 burk tomatsås
1 msk torkad oregano
2 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl vatten
1 förp mozzarella

1 gurka
1 ask cocktailtomater

Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Finhacka gul lök och fräs med nötfärs i lite olja i en stekgryta 2-3 minuter. Tillsätt pressade vitlöksklyftor, tomatpuré, tomatsås, oregano, timjan, salt, svartpeppar och vatten. Låt puttra i ca 3-4 minuter. Strimla mozzarella.

Blanda nykokt pasta och köttfärssås. Smaka av med salt och peppar. Lägg i en smord ugnsform. Toppa med mozzarella och lite torkad oregano. Gratinera högst upp i ugnen 5-6 minuter, eller tills osten smält och fått en fin färg.

Servera köttfärsgratäng med gurkstavar och tomater.

Lämna en kommentar