Himmelska vaniljhjärtan i långpanna

vaniljhjartan-rutor.png

Lillebror sover, storasyster är på förskolan och sambon är på jobbet. Då passar jag på att ta en kopp VARMT kaffe och lägga upp senaste bakverket vi åstadkommit här hemma. Det har varit fullt upp sen vi kom hem från BB, ordnat kaos eller vad man nu kan kalla första tiden som tvåbarnsförälder. Men nu tar jag chansen. Hittade detta himmelska recept på vaniljhjärtan i långpanna på jennysmatblogg.nu. God och saftig med krispigt på toppen. Jag vill nästan inte dela med mig, så goda är de.

Ingredienser (ca 42 st, långpanna 30×40 cm)
500 gram smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning:
2 dl Kesella
5 dl crème fraiche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Gör så här
Ställ ugnen på 200 grader. Jobba ihop mördegen i en matberedare, har du liten så kan du göra hälften först och hälften sen till toppingen. Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen. Rör sedan ihop fyllningen och bred ut över kakan, strössla sedan den andra delen av mördegen över fyllningen och grädda i 30 minuter.

2 kommentarer på “Himmelska vaniljhjärtan i långpanna

Lämna en kommentar