Kokostoppar med saffran och choklad

saffranskokostoppar-choklad.png

Helgens fina och kalla väder har övergått i regn. Så himla trist. Vi ser ut att än en gång gå mot en grön jul. Men när vädret inte levererar får allt mys inomhus göra det istället. Igår gjorde jag och dottern julgodis i form av wienernougat och jag passade även på att slänga ihop saffranskokostoppar – en personlig favorit.

Ingredienser (ca 20 st)
50 g smör
1 g saffran
2 ägg
1 dl strösocker
5.5 dl kokos, riven

Gör så här
Sätt ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper. Smält smöret och rör ner saffran, ställ åt sidan. Blanda ägg och strösocker i en bunke. Tillsätt kokos och smörblandningen. Rör till en jämn och kladdig smet och låt stå i 10 minuter för att svälla.

Klicka ut matskedsstora klickar med smet på plåten och forma till toppar. Blöt fingrarna i kallt vatten emellanåt så är det lättare att forma kokostopparna.

Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna. Förvara kakorna i burk med lock i skafferiet.

recept: Fridas bakblogg

Lämna en kommentar